top of page
atelierdehoefstal_glas_objecten.jpg

Over ons

cora.png

Cora van der Peijl  -Minnaard

Als dochter van een leraar handvaardigheid en tekenen ben ik opgegroeid met allerlei materialen voorhanden om me creatief te uiten. Tekenen, schilderen, keramiek, vilten, leer- en houtbewerken en sieraden maken... onder leiding van en samen met mijn vader passeerden vele materialen de revue.

 

Als leerkracht in het basisonderwijs kon ik volop mijn creativiteit benutten maar toen mijn functie veranderde van leerkracht naar intern begeleider, directeur en later kwaliteitsmedewerker, werd dat minder en werd het thuis mezelf creatief uiten nog belangrijker. Nadat ik een aantal jaren sieraden maakte van fimoklei kwam ik in aanraking met het maken van glaskralen aan de brander en daardoor werd ik helemaal gegrepen.

 

Het transparante van glas, waardoor je spanning kunt creëren doordat je er in kunt kijken, het heldere en de prachtige kleuren...ik krijg er nooit genoeg van. Mijn glasverslaving heeft zich uitgebreid naar glasfusing en ook recentelijk naar tiffany. Mijn andere passie is tuinieren en alles wat groeit en bloeit en dat is daarmee meteen een grote inspiratiebron voor mij en dit is vaak herkenbaar in mijn werk door de organische en soms spontane vormgeving.

Van oorsprong ben ik grafisch geschoold in Rotterdam, bij dit vak heeft ook lang mijn passie gelegen. Toen was alles nog handwerk, tekenen, schilderen, spuiten alles op de analoge manier.

 

Snel daarna heb ik de transitie van analoog naar digitaal ontwerpen doorlopen. Maar door veranderende tijden en inzichten ben ik uiteindelijk ander werk gaan doen en uit het grafische wereldje gegroeid. Vandaag de dag beperk ik mij bijna alleen nog tot het maken van vrij werk. Tekenen, schilderen, air-brushing doe ik op verschillende ondergronden maar het liefst op glas. Door Cora ben ik namelijk meegegroeid in het maken van glaskunst.

 

Met de aankoop van een glasfusing-oven waren er voor mij geen beperkingen meer voor het maken van glazen creaties. Bovenstaande technieken pas ik hierop veelvuldig toe. En daardoor is mijn werk toch altijd wel herkenbaar door de invloeden van mijn vorming, dat tintje grafische vormgeving...

janjaap.png

JanJaap van der Peijl 

© Atelier de Hoefstal

bottom of page